Syngentas majssort topper for tredje år i træk i landsforsøgene

Pressemeddelelse
Majsmark og blå himmel

De netop offentliggjorte resultater for majs i landsforsøgene bekræfter, at majssorten BENCO for tredje år i træk har det højeste udbytte målt på NEL20 udbytte. Derudover viser vores andre kendte helsæds-sorter også gode resultater.

Hos Syngenta er der stor glæde over de nye majsresultater fra landsforsøgene. Blandt andet det høje NEL20 udbytte, den stabilitet som BENCO viser over meget forskellige vækstsæsoner, og at den kan dyrkes på forskellige lokaliteter og stadig opnå højt udbytte.

- Siden måleparameteret – afgrødeenheder (NEL20) per hektar – blev introduceret i 2007, er det kun BENCO, der har formået at præstere det højeste udbytte tre år i træk, siger Torben Sørensen, Seeds Product Manager ved Syngenta Nordics. Han tilføjer:

- BENCO viser et udbytte og en kvalitetsstabilitet ud over det sædvanlige gennem tre meget forskellige vækstsæsoner, som vi har oplevet.

Majs til helsæd

Andelen af majs har i mange år været stigende i køernes foderration, og derved spiller majsensilagen en stor rolle i bedrifternes mælkeproduktion og samlede økonomi.

Kvalitetsparametrene NEL20, FK NDF og stivelsesprocent eller balancen heraf, er parametre, som sikrer foderkvaliteten, ædelyst og mælkeydelse i landets malkekvægsbesætninger. Her viser resultaterne af landsforsøgene, at vores sorter BENCO, SY SILVERBULL og SY LARSON klarer sig rigtig godt.

 Tabel 1: de højestydende sorter i landsforsøgene over 3 år

Tabel 1: de højestydende sorter i landsforsøgene over 3 år. Kilde: www.sortinfo.dk/
Kilde: www.sortinfo.dk/ 

 

Tabel 2: Sorter med bedste fordøjelighed (FK NDF) i landsforsøgene over 3 år

Tabel 2: Sorter med bedste fordøjelighed (FK NDF) i landsforsøgene over 3 år.  Kilde: www.sortinfo.dk/
Kilde: www.sortinfo.dk/ 

Fakta majssorter

Syngentas sorter i det danske marked spænder fra FAO 170-210 . De har generelt høje udbytter, høj foderværdi, samt god balance i forhold til energi og stivelse, som også sikrer høje udbytter i stalden.

Sortsnavn
 
FAO
 
Forhandler
 
SY SILVERBULL
 
170
 
DLG
SY LARSON
 
170
 
Ewers og Hornsyld
 
SY KARTHOUN
 
180
 
DLG
 
BENCO
 
205DLA Gruppen
 
SY LIBERTY
 
210Ewers
SY MILKYTOP
 
210DLG
 
SY SKANDIK
 
210Ewers