Vinterhvede – tidlig såning forbedrer dit udbytte | Syngenta

You are here

Share page with AddThis
Graham mark

Vinterhvede

Med vores vinterhvede sorter er du godt rustet til at kunne høste høje udbytter med lav tabsrisiko og en flot afgrødekvalitet.

Vinterhvede - optimer udbyttet med tidlig såning

Den succesfulde Graham er forædlet til de nye danske kvælstofnormer og meget velegnet til tidlig såning, da dens vækst er kompakt og krybende i efteråret.  Det lave vækstpunkt giver den samtidig høj vinterfasthed, så du minimerer risikoen for udbyttetab. 

Vi står også klar til at give dig skræddersyet information gennem hele sæsonen, så du får det bedst mulige resultat af dit arbejde.

Kontakt #RØDDERNE og hør nærmere.

Graham artikel

Stor tilfredshed med Graham

På Skovgaard har de skiftet til Graham og fortryder ikke

Billede af vintersæd folder

Vintersæd 2019

Læs om hybrid vinterbyg, vinterraps og vinterhvede

Udvikling med fokus på foderpotentiale 

Vores vinterhvede Graham kombinerer stabile høje udbytter sæson efter sæson med god modstandsdygtighed og langsom vækst, der egner sig til tidlig såning. Graham er primært en foderhvede, som vi har forædlet til at kunne dyrkes optimalt under de nye gødningsregler herhjemme – og uden det store behov for vækstregulering. 

Graham er resultatet af en nøje udvælgelse og mange års udvikling i tæt samarbejde med landmænd og med fokus på at få de helt rette egenskaber frem. Ligesom vores øvrige sorter har den været omkring 8 år undervejs. 

De sidste års udvikling foregår i Danmark, hvor vi selv tester sorterne, og de bliver desuden testet i landsforsøgene, før de bliver frigivet. Dermed har du sikkerhed for, at vores sorter hele tiden er optimeret til at kunne yde høje udbytter under de regionale dyrkningsforhold – for Grahams vedkommende inkluderer det også de nye gødningsregler. 

Vidste du?

Syngenta samarbejder på verdensplan med over 1400 landbrug i 39 forskellige lande om udvikling af vores sorter. Vores mål er inden 2020 at have øget det gennemsnitlige udbytte af verdens mest dyrkede afgrøder med 20 % i forhold til 2014 uden brug af yderligere jord, vand eller andre input. 

Optimal dyrkning af vinterhvede 

Med vores Graham vinterhvede har du fra starten et godt udgangspunkt for at høste høje, stabile udbytter år efter år. Du kan imidlertid øge chancerne for højt udbytte yderligere, når du tager hensyn til de helt særlige egenskaber og muligheder, som Graham giver dig. 

Vi har udviklet Graham specifikt til at levere god vækst og højt udbytte under de nye kvælstofnormer. Sorten har en langsom, krybende og kompakt vækst, der giver høj vinterfasthed, mindsker risikoen for lejesæd og i det hele taget kun kræver lidt vækstregulering i løbet af sæsonen. 

Graham har desuden god modstandsdygtighed over for de mest gængse sygdomme, så behovet for planteværn er også begrænset. 

Under alle omstændigheder anbefaler vi, at du altid rådfører dig med din lokale Syngenta-konsulent Mogens eller Henrik om optimering af dyrkningen af Graham. Det er med til at sikre, at vi sammen finder de mest optimale måder at maksimere dit udbytte på, under hensyntagen til de specifikke forhold, der kendetegner din mark. 

Rødderne fra Syngenta

Hvem er "RØDDERNE

Læs mere om #RØDDERNE

graham logo

Graham

Graham hvede har højt udbyttepotentiale, god vinterfasthed og stærk sygdomsresistens...

Safari logo

Safari

Safari er en af de sundeste vinterhvedesorter i DK, og giver derfor høje udbytter