Vinterhvede sorter

Vinterhvede - optimer udbyttet med tidlig såning

De stærke nyheder SY Revolution, som også er godkendt som brødhvedesort, SY Insitor og den succesfulde Graham er forædlet til de nye danske kvælstofnormer og meget velegnet til tidlig såning, da dens vækst er kompakt og krybende i efteråret. Det lave vækstpunkt giver dem samtidig høj vinterfasthed, så du minimerer risikoen for udbyttetab. 

Vi står også klar til at give dig skræddersyet information gennem hele sæsonen, så du får det bedst mulige resultat af dit arbejde.

Tour de Farm

Tour de Farm - Over Sundet

Kom med på tour - få dyrkningstips og inspiration til dit landbrug

SY Revolution

SY REVOLUTION - godkendt brødhvedesort

Ny højt ydende vinterhvede sort med høj hektolitervægt, tidlig modenhed og gode

SY Insititor logo

SY INSITOR

Sort med gode strå egenskaber og en allround sygdoms resistens

graham logo

GRAHAM

GRAHAM hvede har højt udbyttepotentiale, god vinterfasthed og stærk sygdomsresistens

Udvikling med fokus på foderpotentiale 

Vores vinterhvedesorter både nyhederne SY Revolution og SY Insitor og den velkendte Graham kombinerer stabile høje udbytter sæson efter sæson med god modstandsdygtighed og langsom vækst, der egner sig til tidlig såning. Sorterne er primært udviklet foderhvede, som vi har forædlet til at kunne dyrkes optimalt under de nye gødningsregler herhjemme – og uden det store behov for vækstregulering. 

Både SY RevolutionSY Insitor samt Graham er resultatet af en nøje udvælgelse og mange års udvikling i tæt samarbejde med landmænd og med fokus på at få de helt rette egenskaber frem. Ligesom vores øvrige sorter har de været omkring 8 år undervejs. 

De sidste års udvikling foregår i Danmark, hvor vi selv tester sorterne, og de bliver desuden testet i landsforsøgene, før de bliver frigivet. Dermed har du sikkerhed for, at vores sorter hele tiden er optimeret til at kunne yde høje udbytter under de regionale dyrkningsforhold – også i relation til gødningsreglerne. 

Graham artikel

Stor tilfredshed med Graham

På Skovgaard har de skiftet til Graham og fortryder ikke

Optimal dyrkning af vinterhvede 

Med vores sorter SY RevolutionSY Insitor og Graham vinterhvede har du fra starten et godt udgangspunkt for at høste høje, stabile udbytter år efter år. Du kan imidlertid øge chancerne for højt udbytte yderligere, når du tager hensyn til de helt særlige egenskaber og muligheder, som vores vinterhvede giver dig. 

Vi har udviklet vores vinterhvede sorter specifikt til at levere god vækst og højt udbytte under de nye kvælstofnormer. Sorten har en langsom, krybende og kompakt vækst, der giver høj vinterfasthed, mindsker risikoen for lejesæd og i det hele taget kun kræver lidt vækstregulering i løbet af sæsonen. 

Både SY RevolutionSY Insitor og Graham har desuden god modstandsdygtighed over for de mest gængse sygdomme, så behovet for planteværn er også begrænset. 

Under alle omstændigheder anbefaler vi, at du altid rådfører dig med din lokale Syngenta-konsulent Mogens eller Henrik om optimering af dyrkningen af vores vinterhvede. Det er med til at sikre, at vi sammen finder de mest optimale måder at maksimere dit udbytte på, under hensyntagen til de specifikke forhold, der kendetegner din mark. 

Plantebeskyttelsesprodukter til hvede

Produkter til hvede

Plantebeskyttelse til hvede

SY Revolution

SY REVOLUTION - godkendt brødhvedesort

Ny højt ydende vinterhvede sort med høj hektolitervægt, tidlig modenhed og gode

graham logo

GRAHAM

GRAHAM hvede har højt udbyttepotentiale, god vinterfasthed og stærk sygdomsresistens

SY Insititor logo

SY INSITOR

Sort med gode strå egenskaber og en allround sygdoms resistens