Laureate vårbyg trukket ud af årets landsforsøg

Pressemeddelelse
Laureate vårbyg

Landmænd - som i år har valgt at så Laureate - vil ikke opleve nogen negativ spirevitalitet i deres udsæd. Det er kun den manglende spirevitalitet i Laureate-udsæden til årets landsforsøg, der er årsagen.

Syngenta har trukket Danmarks mest udbredte vårbyg sort, Laureate, ud af årets landsforsøg og den økologiske afprøvning. Det skyldes dårlig spirevitalitet i det parti, som er blevet anvendt i årets forsøg. En lav vitalitet i sædekornet vil især have indflydelse på planternes etablering og vækst i de tidlige faser. 

- Det vil sandsynligvis give et helt forkert billede af Laureates udbyttepotentiale i årets landsforsøg. Derfor er vi blevet enige med vores samarbejdspartnere om at trække sorten ud af årets forsøg, siger Torben Sørensen, produktchef ved Syngenta Seed Nordic.  

De supplerende landsforsøg og landmænd - som i år har valgt at så Laureate - vil ikke opleve nogen negativ spirevitalitet i deres udsæd. Det er kun i det udsædsparti på cirka 50 kilo, som er blevet anvendt i årets landsforsøg og økologisk afprøvning.

- Heldigvis har Laureate indgået i landsforsøgene siden 2014 og præsteret et stabilt højt gennemsnits-udbytte med forholdstal på 103 (ni års gennemsnit) i forhold til sortsblandingen, siger Torben Sørensen:  

- Der er derfor ingen grund til at betvivle sortens fortsat høje stabile udbytte, kombineret med stærke dyrkningsegenskaber og god sundhed-resistens. Laureate er en afsætningssikker maltbygsort og meget efterspurgt til malt hos alle europæiske malterier. 

Syngenta har ligeledes været nødsaget til at trække vårbyg sorten SY Titanium fra årets forsøg af samme årsag.

- Vi beklager den manglende spirevitalitet i udsæden til årets landsforsøg, og vi har kigget forretningsgangene igennem i forbindelse med leverance af udsæd til de officielle forsøg for at sikre, at lignende ikke sker igen, siger Torben Sørensen. 

 

 

For yderligere spørgsmål om Laureate vårbyg, kan du kontakte:

Torben Sørensen, Produktchef ved Syngenta Seed, Nordics

Tel: + 45 20 15 66 04
Mail: Torben.sorensen@syngenta.com