Øget sikkerhed ved håndtering af sprøjtemidler i landbruget

Som led i den bæredygtige udvikling er Syngenta gået sammen med de førende virksomheder i landbrugssektoren (ADAMA, BASF, Bayer, Belchim Crop Protection, Certis Europe, Corteva Agriscience, FMC Corporation, Nufarm, Rovensa Group, Syngenta and UPL Europe) for at udvikle systemet, easyconnect. Det består er et lukket påfyldningssystem for sprøjtemidler, der øger sikkerheden for både landmanden og miljøet ved håndtering af produkterne.  

Danmark er ét ud af fem lande, hvor landmænd fra 2021/2022 vil kunne benytte easyconnect-systemet på vores produkter, og flere lande forventes følger.

 

 

Hvad er easyconnect?

Easyconnect-systemet består af et specialdesignet skruelåg der forhindrer en direkte kontakt med produktet og af et koblingsled der sikrer produktets direkte overførsel til sprøjtetanken. Systemet giver ligeledes mulighed for at kontrollere og afmåle den præcise mængde af det kemiske stof der overføres til sprøjtetanken. Når produktet er tømt og overført til sprøjtetanken, vil et indbygget skyllesystem sørge for rengøring af beholderen der gør den klar til genbrug. Easyconnect er derfor et system og en teknologi, der øger sikkerheden for både landmanden og miljøet.

 

Ny samarbejdspartner i easyconnect 

UPL Europe er gået sammen med easyconnect Working Group (ECWG) med henblik på lancering af easyconnect lukkede påfyldningssystemer (Closed Transfer System - CTS) i Europa. Med det nye medlem har alle førende brancheaktører i Europa nu et mål om at gøre deres produktsortiment kompatibelt med easyconnect CTS.

Det unikke branchetværgående arbejde i Working Group-selskaberne – ADAMA, BASF, Bayer, Belchim Crop Protection, Certis Europe, Corteva Agriscience, FMC Corporation, Nufarm, Rovensa Group, Syngenta og UPL Europe – giver landmænd i Europa nye påfyldningsmetoder med henblik på bedre operatørsikkerhed og grønnere miljø samt hurtig og let håndtering.

Samarbejdspartnere 

easyconnect - ADAMA, BASF, Bayer, Belchim Crop Protection, Certis Europe, Corteva Agriscience, FMC Corporation, Nufarm, Rovensa Group, Syngenta and UPL Europe.

Bæredygtigt landbrug

Bæredygtighed i landbruget

Vi arbejder målrettet for at skabe bæredygtighed i landbruget

Ansvarlig brug af vores produkter illusterret med ikoner

Ansvarlig brug af vores produkter

Vi arbejder med 4 overordnede kategorier

Billede af en bi på en blomst

Biodiversitet

Vi har fokus på initiativer der fremmer biodiversiteten

Hyvido mark

Plantebeskyttelse og bæredygtighed

Vi prioriterer den sikkerhed, der er omkring vores stærkt regulerede produkter

Forsker der renser udsæd

Teknologi & Innovation

Vi prioriterer forskning højt i arbejdet mod at skabe bæredygtige løsninger.

Good growth plan logo

The Good Growth Plan

Kerneelementet i strategien for både vores plantebeskyttelses- og frø aktiviteter.

Hånd der holder kloden

Partnerskaber

Løsningerne på de globale udfordringer skal vi finde i fællesskab.