Vårbyg med flot udbytte af sunde afgrøder | Syngenta

You are here

Share page with AddThis
Laureate mark

Vårbyg

Vores vårbyg sorter er udviklet til at sikre dig stabile kvalitetsafgrøder med høje udbytter sæson efter sæson – både til foder og til malt.

Vårbyg med flot udbytte af sunde afgrøder

Billede af udsædsberegner fra forskellige devices - tablet, mobil og laptop

Udsædsberegner

Beregn den korrekte mængde udsæd du skal så i forhold til din lokalitet og dato

Hvad enten du søger vårbyg til malt eller foder, har vi udviklet førende sorter, som både er højtydende og sunde. De er resultatet af mange års målrettet forædlingsarbejde sammen med landmænd ude i marken for at sikre dig en stabil kvalitet og optimale betingelser for højt udbytte. 

Dine fordele – kort og godt: 

  • Stabilt højtydende
  • God sygdomsresistens
  • Høj afsætningssikkerhed

 

Du kan derfor stole på, at du sammen med os får det optimale udgangspunkt for at høste kvalitetsafgrøder med maksimalt udbytte, næsten lige meget hvilke udfordringer sæsonerne byder på.  

Få sikkerhed for salg

Vores Laureate maltbyg er blandt markedets førende sorter med stor afsætningssikkerhed. Den er Danish Preferred godkendt og har faktisk de seneste fem år i gennemsnit været den højest ydende i landsforsøgene.

Kvalitetsfoder med højt proteinindhold

Skal du bruge foderbyg, er Dragoon et oplagt valg. Den har særdeles god sygdomsresistens, så du mindsker behovet for sprøjtning og får nemmere ved at opnå højt udbytte. Dragoon egner sig desuden særdeles godt til økologisk foderbyg. 

Derudover får du med Scholar en foderbyg, som vokser kompakt med minimal risiko for lejesæd. Det gør det lettere for dig at sikre en god høst.

Udvikling med fokus på høj kvalitet 

Vores vårbyg-sorter har i årevis sat standarden på markedet. De kombinerer ensartet høj kvalitet af afgrøderne med god modstandsdygtighed over for de gængse udfordringer på marken – hvad enten det er lejesæd eller svampeangreb. Det sikrer dig både højt udbytte og god kvalitet, uanset om du dyrker til foder eller malt.  

Vi udvikler Syngenta vårbyg-sorterne til foderbyg i alle lande og har desuden fokuseret udviklingen af vårbyg til malt i Tyskland, Frankrig og England. Hver eneste sort er resultatet af en nøje udvælgelse og mange års udvikling i tæt samarbejde med landmænd og fokus på at forædle helt rette egenskaber i sorten.  

Det tager omkring 8 år for hver sort at blive klar til frigivelse. Heraf sker de første år af dyrkningen skiftevis på den nordlige og den sydlige halvkugle for et halvår ad gangen. Det sikrer en effektiv udviklingsproces, der udnytter sæsonernes vekslen optimalt. 

De sidste år af udviklingen foregår i Danmark, hvor vi selv tester sorten i vores egne marker, ligesom den bliver testet i landsforsøgene, før den frigives. Det giver dig sikkerhed for, at vores sorter hele tiden er optimeret til at kunne yde høje udbytter under de regionale dyrkningsforhold.

 

Billeder fra vårbyg Laureate mark

Direkte fra marken

Kom med ud i Laureate marken - se med live

Læs mere om vores vårbygsorter - klik på den sort du vil vide mere om herunder

Dragoon logo

Dragoon

Med Dragoon får du en kvalitets foderbyg med flotte udbytter

logo for sorten Laureate

Laureate

Laureate er ny sygdomsresistent topsort godkendt til ølbrygning og whiskydestillering...

logo for sorten Propino

Propino

Vælg Propino for en tidlig moden og afsætningssikker maltbyg

Scholar logo

Scholar

Sygdomsresistent foderbyg med højt udbyttepotentiale, der er kompakt og let at høste...