kartoffel banner

Kartofler

Det er vigtigt at du vælger en gennemtestet kartoffelstrategi med dokumenteret effekt. En god strategi bygger på at behandle på det rette tidspunkt, og anvende midlernes egenskaber korrekt i strategien. Brug de forskellige midler med forskellige virkemekanismer for at undgå resistens.

En gennemtestet kartoffelstrategi

Det er vigtigt, at du vælger en gennemtestet kartoffelstrategi med dokumenteret effekt. En god strategi bygger på at behandle på det rette tidspunkt, og anvende midlernes egenskaber korrekt i strategien. Brug de forskellige midler med forskellige virkemekanismer for at undgå resistens.

En samlet indsats for at beskytte afgrøderne starter med friske læggekartofler med så lidt sygdom som muligt og efterfølges af en forebyggende tilgang til sygdomme og skadedyr. Derefter er det vigtigt at sikre en god vækstafslutning, hurtig tørring efter optag samt afslutning med optimal opbevaring af kartoflerne.

Det er en stor fordel at behandle tidligt med Revus, da produktet beskytter både over- og undersiden af bladet. Revus er det bedste middel at påbegynde bekæmpelsen af kartoffelskimmel med på grund af den translaminære effekt, der beskytter bladene på både over- og undersiden. Det mindsker risikoen for spredning af kartoffelskimmel via vandstænk fra jorden forårsaget af vind eller regn.

Brug af Revus og Revus Top i en uafbrudt serie af behandlinger indebærer, at det aktive stof akkumuleres i bladene. Dette giver den bedst mulige beskyttelse mod inficering af kartoffelskimmel - vi kalder det for blokeffekt og er din sikkerhed for maksimal beskyttelse af afgrøde.

Quantis - Ny biostimulant

QUANTIS - Ny biostimulant

Håndterer varme- og tørkestress og beskytter udbyttet i dine kartofler

Syngenta følger Kjargaardens kartoffelsæson

Jørn Willumsen er én af fire landmænd, der ejer og driver Kjargaarden i Ikast. Jørn har ansvaret for markdriften, herunder kartoffelavl. Hovedvægten af kartoffelproduktionen er kartofler til kartoffelmel, og de producerer selv læggekartofler.

Kjargaarden - juli

Kombinationen af regn, varme temperaturer og torden giver gode betingelser for skimmel i kartoffelplanterne. Jørn Willumsen håber derfor, at hans sprøjteplan kan holde skimlen fra døren.

Kjaargaarden - april

Følg kartoffelsæsonen hos Kjargaarden i Sunds. Første optagelse er lægning af kartoflerne, hvor bejdsemidlet Maxim bliver brugt.

Syngenta følger Lovtholm kartoffelsæson

Lovtholm - maj 

Følg kartoffelsæsonen hos Lovtholm i Fårevejle. Første optagelse ser vi, hvordan bejdsemidlet Maxim bliver brugt på rullebord. Mød Ole og hør hans passion for kartofler.

Lovtholm - september

Syngenta er igen på besøg hos Ole på Lovtholm. Vi taler om udviklingen i marken og forventningerne til Maxim og de fremtidige udfordringer med skimmel og alternaria.

Få et samlet overblik over hele dyrkningsperioden

I nedenstående figur kan du se et samlet overblik over de produkter fra Syngenta, som du kan få brug for i løbet af hele dyrkningsperioden. Syngenta har ekspertisen og produkterne, der skal til fra start til slut!

Overblik over hele dyrkningsperioden for kartofler

Svar på dit spørgsmål

Svar på dit spørgsmål

Sygdomme og produkter - alt om kartofler

Quantis - Ny biostimulant

QUANTIS - Ny biostimulant

Håndterer varme- og tørkestress og beskytter udbyttet i dine kartofler

Plantebeskyttelsesprodukter til kartofler

Produkter til kartofler

Plantebeskyttelse til kartofler

Brug de bedste produkter til din kartoffelstrategi