Sikre dine kartofler en stærk etablering med Maxim 100 FS

Bejdsning af kartofler - stærk etablering

Når du bejdser dine kartofler, skaber du en stærk etablering og beskytter knoldene mod inficering af svampesygdomme. Derfor er det vigtigt at vælge det rigtige produkt til at behandle med, så du får en bedre skindkvalitet, længere holdbarhed og jævn størrelsesfordeling af knoldene.

Kartoffelbejdsning

Det handler om at skabe en stærk etablering af dine kartofler, når du bejdser dem. Hvis bejdsningen ikke sker hensigtsmæssigt, er der stor risiko for, at svampesygdomme som rodfiltsvamp og sølvskurv angriber din kartoffelmark. Det kan reducere dit udbytte sidst på sæsonen.

Derfor er det vigtigt, at du fra start tager stilling til, hvordan det er bedst for dig at bejdse dine knolde – på rullebord eller læggeren. 

Ligegyldig, hvilken metode du bruger, er der mange fordele ved at bruge bejdsemidler.

Syngenta følger Lovtholm kartoffelsæson

Lovtholm - maj 

Følg kartoffelsæsonen hos Lovtholm i Fårevejle. Første optagelse ser vi, hvordan bejdsemidlet Maxim bliver brugt på rullebord. Mød Ole og hør hans passion for kartofler.

Syngenta følger Kjargaardens kartoffelsæson

Jørn Willumsen er én af fire landmænd, der ejer og driver Kjargaarden i Ikast. Jørn har ansvaret for markdriften, herunder kartoffelavl. Hovedvægten af kartoffelproduktionen er kartofler til kartoffelmel, og de producerer selv læggekartofler.

Kjaargaarden - april

Følg kartoffelsæsonen hos Kjargaarden i Sunds. Første optagelse er lægning af kartoflerne, hvor bejdsemidlet Maxim 100 FS bliver brugt.

God bejdsning giver dig og dine kartofler et forspring

For den dygtige kartoffelavler handler det om at være på forkant med udfordringerne – og her spiller bejdsningen ind som det første forsvar, der beskytter dine kartofler mod sæsonens udfordringer. Bejdsning giver:

God sygdomseffekt ved bekæmpelse af rodfiltsvamp og sølvskurv - og har effekt på alm. skurv, black dot, phoma og fusarium. 
Ekstra kvalitet: Maxim 100 FS har dokumenteret effekt ved bedre skindkvalitet, længere holdbarhed og en mere homogen størrelsesfordeling af knoldene. 

Når du bejdser kartoflerne, beskytter du dem, når de fremspirer, og Maxim 100 FS fremmer en sund og kraftig kartoffelafgrøde.

Det er afgørende, at du fordeler bejdsemidlet ligeligt over kartoflerne, når du vil have maksimal effekt af din indsats.

Fordele ved Maxim 100 FS

Maxim 100 FS har bredspektret effekt. Midlet har ikke nogen negativ påvirkninger, selvom der ikke er nogen sygdomme til stede. Det påvirker heller ikke lugt og smag af knoldene. 

Brug Maxim 100 FS til bejdsning enten indendørs på rullebord i sprøjtekammer eller på læggeren (under læggemaskinen) med op til 0,25 l/ton læggekartofler (25 ml/hkg læggekartofler). Eksempelvis svarende til 0,625 l/ha ved en udsædsmængde på 2,5 ton læggekartofler pr. ha.

Sådan anvender du Maxim 100 FS - på læggeren

Du bør overholde disse retningslinjer for at undgå problemer med tilstoppede filtre og dyser.

  • Brug altid minimum udsprøjtning af 150 l/ha (Sum af NP gødning, Maxim 100 FS og vand) ude på læggeren.
  • Tilsæt først vand og gødning i tanken og opløs derefter Maxim 100 FS i en spand med lunt vand, inden du hælder midlet i tanken.
  • Anvend altid en dyse, der giver en sikker og jævn dråbefordeling uden forstøvning og som er tilpasset en vandmængde på 150-170 L/ha under optimal drift.

Sådan anvender du Maxim 100 FS - på rullebord

  • Brug 0,25 - 0,75 l vand/ton kartofler.
  • Mængden af vand skal sikre god dækning af kartoflernes overflade.
  • Mængden af vand afhænger dermed af anvendt udstyr/teknik.
Maxin mod ubehandlet

Maxim 100 FS beskytter knoldene mod infektionen af sygdomme. Brug af inficerede kartofler kan føre til mangelfuld fremspiring.

Hvordan bruger du bedst MAXIM 100 FS - Læs mere her

Råd til at dyrke kartofler

Råd til at dyrke kartofler

Vælg en gennemtestet kartoffelstrategi med dokumenteret effekt...

Jordnær - Syngenta nyhedsbrev om kartofler

Vil du vide mere om kartofler og dyrkning?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev "Jordnær" og få seneste nyt i din indbakke

Maxim 100FS logo

Maxim 100 FS - Produktside

Læs mere om Maxim 100 FS og download brugsanvisning og sikkerhedsdatablad

QUANTIS biostimulant

QUANTIS - biostimulant

QUANTIS - sikrer udbyttet, når planten er mest sårbar

Brug de bedste produkter til din kartoffelstrategi

Revus Top SC
Svampemiddel
250 g/l (21,9% w/w)
Mandipropamid
250 g/l (21,9% w/w)
Difenoconazol
Suspensionskoncentrat
Læs mere
chevron_left
chevron_right