Tour de Farm: Benco giver højt udbytte

Nyhed - Udsæd
Tour de Farm med udbyttekongerne

Topudbytter i topsorter på toplandbrug: Årets majshøst er i fuld gang – og den tegner flot! 

Landet over kører snitterne for fuldt tryk – og netop derfor har Udbyttekongen Henrik Ryberg taget turen sydpå for at se, hvordan majshøsten arter sig på Tåsinge. Her møder han driftsleder Rik Kool på Andekærgård, der dyrker 400 af sine 950 hektar med majs, der skal bruges som foder til sine 1400 jerseykøer – og han er imponeret over udbytteniveauet i årets høst af Benco. 

For selvom sæsonens begyndelse vakte bekymringer på det store landbrug i Det Sydfynske Øhav, så har fordelingen af vand og varme gjort, at de regner med at udbytteniveauet bliver det højeste i flere år:

Kvalitet i mark og stald

Høje standarder kræver de bedste sorter, Andekærgårds lokalitet byder på begrænsede mængder nedbør, hvilket gør, at deres majsandel er høj. Høje udbytter kombineret med en højt FK-NDF er derfor et parameter deres majssorter skal kunne levere på, hvis den skal være relevant for Rik Kool. 

Benco er blandt højdespringerne, når det kommer til udbytte og egner sig rigtig godt til de lunere lokationer i landet. Benco har de seneste år i landsforsøgene leveret en kombination af: 

  • Landets bedste NEL20 udbytte
  • Landets højeste tørstofudbytte udmærker
  • Landets højeste fordøjelighed 
  • Landest højeste værdisætning i sortsvalg majs

Derfor giver det godt mening, at Andekærgård har valgt at tage sorten ind i sit sædskifte. Med en årsydelse på 10.300 EKM. Hvor majsen står for cirka halvdelen af deres tørstofoptag. 

Vi må sige, at vi er noget imponeret over udbyttet og kvaliteten indtil videre af Benco. I forhold til sortvalget næste år får Benco i hvert fald en betydelig andel i vores markplan,” fortæller Rik Kool.

Benco er med et FAO-tal på 205 et oplagt valg til en lokation som på Andekærgård. Den har en god sundhed samt standfasthed. Det gør den til en god samlet pakke, der er let at dyrke, leverer højeudbytter og kan fordøjes af køerne.

Tag med på Tour de Farm

Tour de Farm er et videoformat, hvor vi sender Udbyttekongerne på tour gennem det danske land. Her møder de glade og dygtige danske landmænd, der har det til fælles, at de dyrker nogle af Syngentas sorter inden for hybridvinterbyg, vårbyg, majs og vinterhvede. Serien kan følges her på siden eller via vores Facebookside.

Sidste år konkurrerede vores to Udbyttekonger, Mogens Steenholt Mogensen og Henrik Ryberg, i udbytteforholdene på danske jorde. De imponerede begge med deres kvalificerede gæt og viste overskud i deres kendskab til egne sorter.

Nu lægger de to udbyttekonger konkurrencen bag sig og tager i stedet på en rejse fra Gedser til Skagen for at møde landbrugere, der elsker deres arbejde – de kalder rejsen for Tour de Farm. Touren sender den jyske udbytteekspert Mogens og den fynske udbytteekspert Henrik ud hver for sig i landet for at finde inspiration blandt avlerne og komme med gode råd til jer hjemme bag skærmen.

Kom med på turen, som strækker sig fra april til september, hvor de to udbyttekonger vil tage et kig på Syngentas sorter på forskellige lokaliteter og give deres bedste dyrkningsråd på det aktuelle tidspunkt på sæsonen. Rejsen kan følges på Syngentas Facebook, her på siden og i Syngentas nyhedsbrev – så følg os på Facebook og sign-up til vores nyhedsbrev, Jordnær, hvis du ikke vil gå glip af videoerne til dette års Tour de Farm.