Torbens guldkorn: Ny serie om udviklingen af udsæd

Nyhed - Udsæd
Torbens Guldkorn - Youtube serie om udsæd fra Syngenta

I en nye video-serie vi har lanceret på vores YouTube kanal, går Torben Sørensen tæt på det arbejde, der går forud de høje udbytter du avler på bedriften. Torben giver indsigt og følger udsæd fra det første udviklingsstadier, til der hvor den i sidste ende skal give værdi – og går i hvert afsnit i dybden med ét enkelt emne.

Vi tror på, at det at avle høje udbytter først og fremmest kræver godt landmandskab. Dog er vi også overbeviste om, at udviklingen af god genetik og udsæd er afgørende i en fremtid, hvor vi alle skal dyrke mere med mindre. Meget af vores arbejde er det der går forud for at såmaskinen spændes bag traktoren, - et stykke arbejde, der er essentielt for landbruget. Vi krydser sorter i tusindvis, hvorefter vi udvælger de mest lovende kryds til test, som vi derefter afprøver og opformerer. Det er den proces som Torben Sørensen nu tager dig med på i den nye video-serie på YouTube.

Det gør han, fordi at vi i dansk landbrug skal spille hinanden stærke. Vi tror på det er i udnyttelsen af hinandens fagligheder og specialiseringer vi optimerer udbytter og bundlinje. 

I første afsnit tager Torben Sørensen dig som seer med ud i det et fantastisk høstvejr, hvor majsen skal i hus og ensileres. Han beskriver de overvejelser der er i valget af den gode majssort – og fremhæver parametre,der betyder noget for dyrkningen, men også for mælkeydelsen i stalden – fortalt med et glimt i øjet. 

Torben Sørensen vil i flere afsnit i YouTube-serien beskrive forskellige stadier i udviklingsprocessen. Han vil gå i dybden med nye sorter og teknikker, og fortælle hvordan politik kan oversættes til virkelighed i marken. Hvordan har regeringens beslutninger indflydelse på, hvorfor Syngenta nu laver afprøvninger af hybrid-raps til økologi? Hvilke stadier skal nye sorter igennem, før de endeligt kommer på markedet og skal levere udbytter til landmænd? Hvordan foregår processen omkring opformering af hybridvinterbyg? 

Abonner ganske gratis på kanalen og gå ikke glip af svarene på ovenstående spørgsmål svarer Torben Sørensen på i kommende afsnit. Du kan også selv være med til at få indflydelse på, hvad Torben skal gå i dybden med. Kommentarsporet i YouTube kanalen er åbent for input, og vi står klar til at sende Torben ud med kameraholdet for at tage de emner op, du ønsker at blive klogere på!

Abonner på kanalen, hvis du ikke vil gå glip af de kommende afsnit!

 

Se med i Torbens Guldkorn på YouTube