Syngenta er klar med en ny sort til brødhvedeproduktion

Nyhed - Udsæd
SY REVOLUTION - godkendt til brødhvede

Danske planteavlere vil snart kunne dyrke og høste den netop godkendte brødhvedesort, SY REVOLUTION. En sort, der har vist stabile høje høstudbytter og fine bageegenskaber. 

Det er med stor glæde, at vi kan annoncere vinterhvedesorten SY REVOLUTION, der har opnået godkendelse til brødhvedeproduktion i Danmark.

- Vi har store forventninger til SY REVOLUTION. Sorten kombinerer et højt udbytte, god sundhed og har efterspurgte bageegenskaber i én og samme sort, 

siger Torben Sørensen, produktchef ved Syngenta, og han fortsætter:

- Sorten opfylder de ønskede kvaliteter til en brødhvedesort, og vi er stolte over at have forædlet en sort med stor dyrkningssikkerhed til det danske marked.

SY REVOLUTION har vist potentiale til at blive en udbredt vinterhvedesort, med sine stabile høstudbytter, gode stråegenskaber og med stærk tolerance over for de fleste svampesygdomme. 

Sorten præsterer ligeledes gode brødegenskaber med et højt meludbytte, en stor brødvolumen og et stabilt faldtal. Alle de egenskaber gør SY REVOLUTION til en ideel sort, der opfylder både landmændenes og melindustriens behov.

Det vil være muligt, at købe SY REVOLUTION hos DLA medlems foreninger til den kommende sæson.