Vores anbefaling til svampebekæmpelse i roer

Nyhed - Plantebeskyttelse
Sukkerroe mark

I dag er der kun 3 forskellige godkendte produkter til at bekæmpe svampesygdomme i sukkerroer, og derfor er det utroligt vigtigt at bruge dem klogt. Det betyder, at de aktivstoffer vi har til rådighed skal inddrages for at forsinke udviklingen af resistens. Dette gøres mest effektivt ved at blande aktivstoffer med forskellige virkemekanisme i hver sprøjtning.

En blanding, som i de seneste år har været med i flere forsøg, indeholder AMISTAR Gold og Propulse*, og den har vist gode og stabile resultater i sukkerroer.

Nedenfor har vi samlet resultaterne fra forsøgene i sukkerroer i 2021-22 (6 forsøg) med de strategier, som i dag er godkendte. Det bedste resultat ses med 2 x (0,5 /ha AMISTAR Gold + 0,5 l/ha Propulse).

Amistar Gold i sukkerroer

Da vi er midt i sæsonen, og for manges vedkommen, ser ind i 2. sprøjtning, er vores anbefalingen i sukkerroer derfor:

0,5 l/ha AMISTAR Gold + 0,5 l/ha Propulse.

Hvis man har foderroer anbefaler vi 0,5 l/ha AMISTAR Gold

Hvis der bliver behov for tre sprøjtninger til de roer som optages sent, vil den sidste behandling afhænge af hvad som er anvendt tidligere i sæsonen.

AMISTAR Gold må, som de to andre godkendte produkter, anvendes i 2 behandlinger i løbet af en sæson, så også i den sidste sprøjtning vil det være muligt at lave en blanding af 2 produkter i sukkerroer.

Husk: AMISTAR Gold forhandles også under navnet GRETEG Star.

 

*Propulse er et varemærke tilhørende Bayer Crop Science

*Comet Pro er et varemærke tilhørende BASF