You are here

Dagbog Bo Ritterbusch

Bo Ritterbusch, Veddum, Østhimmerland, svineproduktion, planteavl: 130 ha

Bo Ritterbusch er svineproducent i Veddum i Østhimmerland, hvor han udover svineproduktionen har et planteavl på 130 hektar. Bo har dyrket hybrid vinterbyg gennem adskillige sæsoner, og det er nu fjerde/femte sæson han kører på. Bo er rigtig glad for styrkerne ved Hyvido og fik det anbefalet af Mogens Mogensen, som er vores Sales and Field Technician. Mogens har tidligere været planteavlskonsulent, så Bo lyttede til Mogens råd og anbefalinger, og tænkte derfor: ”Det må vi da prøve”.

Hybrid Vinterbyggen har også levet op til Bo´s forventninger. Det er en smule dyre i udsæd, men giver et større udbytte end traditionel vinterbyg

Dog har vejret i år været en udfordring for Bo grundet det omskiftelig vejr, som bevirkede såbedet ikke var godt at så i og derfor gjorde svært allerede fra start af.  Derfor har Bo heller ikke de store forventninger til høsten i år:

”Året har været vådt, hvilket betyder at vi næsten ingen gødning har kunnet give. Da det endelig blev tørt nok, blev det alt for tørt. Vinterbyggen har derfor stået og manglet næring fra starten”.

Bo forventer dog stadig, at det bliver en middel høst på trods af vejret. Tidligere havde hans forventninger været, at hans stykke jord ville give et udbytte på 8 tons, men hvis han bare får 7 tons nu, er han tilfreds, selvom det er 10-15% under hvad han havde håbet på.

Hos Bo Ritterbusch giver hybrid vinterbyg ro i maven

"Når vi kommer til foråret står afgrøden der stadig, og man er sikker på, at der bliver et avl". Hør mere om hvorfor Bo på femte sæson dyrker hybrid vinterbyg her