banner

VIXERAN øger udbyttepotentialet i vinterhvede

VIXERAN er et biostimulant, som fikserer kvælstof fra luften og gør det tilgængeligt for afgrøden. 

For vinterhvede er kvælstof en afgørende faktor for en sund og produktiv afgrøde. Dog er der mange afgrøder, som ikke får adgang til den optimale mængde kvælstof. 

Med VIXERAN kan du styrke din kvælstofstrategi med hjælp fra en ny og effektiv kilde til kvælstof - nemlig kvælstoffikserende bakterier. Tilsæt VIXERAN til vinterhvede om foråret for at tilføje en kontinuerlig kilde af kvælstof.
 

VIXERAN hjælper dig med at øge dit udbyttepotentiale

I VIXERAN findes en unik bakterie, som hjælper vinterhveden med at optage kvælstof direkte fra luften. Den unikke kvælstoffikserende bakterie, Azotobacter salinestris (CT9690), bidrager til en mere robust og bæredygtig kvælstoftilførsel til din vinterhvede, uanset om du dyrker konventionelt eller økologisk.

Bakterien koloniserer vinterhveden og fikserer kvælstof i hele vækstsæsonen, hvilket bidrager til at styrke afgrødernes modstandsdygtighed og øge udbyttepotentialet.

Biologicals Innovators

Biological Innovators

Kom med i marken og hør om erfaringerne med de nye biologiske midler

Nordiske forsøg viser øget udbytte og proteinindhold

Forsøg viser, at VIXERAN øger udbyttet og proteinindholdet i vinterhvede ved både 170 og 200 kilo kvælstofgødning per hektar, på trods af det udfordrende vejr i 2023.

Forsøgene viser også, at VIXERAN fungerer bedst under forhold, hvor afgrøden ikke er gødet til sit biologiske kvælstofoptimum. Forsøg, hvor udbytteniveauet har været afvigende på grund af tørke, oversvømmelse, skader eller hvor responsen på almindelig kvælstofgødning er udeblevet, er blevet ekskluderet.

VIXERAN øger udbyttet i hvede
VIXERAN øger proteinindholdet i hvede

*ved en stigning 100 kg N/ha. Forskellen i antallet af forsøg der rapporteres for udbytte og proteinindhold skyldes, at analysen af proteinindholdet manglede i et af forsøgene. Kilde: DNORD05D & DNORD07D, Danmark og Sverige. Udbytte: n=5. Proteinindhold: n= 4 

Sådan anvender du VIXERAN i vinterhvede

VIXERAN er et biostimulerende middel, der fikserer kvælstof fra luften og gør det tilgængeligt for afgrøden, hvilket bidrager til større biomasse, øget høstpotentiale og et reduceret behov for andre kvælstofgødninger. 

 

Anvendes så tidligt som muligt for at give bakterierne mulighed for at kolonisere planten. Første N-tildeling skal ikke reduceres. Ved den anden tildeling kan der reduceres med op til 30 kg  

kvælstof pr. hektar. Udbringes med almindelig marksprøjte. Blandingen skal udbringes samme dag. 

BEHANDLINGSTIDSPUNKT

En enkelt behandling i tidlig  

vækst BBCH 21-31. 

GODKENDELSEVIXERAN kan anvendes i både økologisk og konventionel produktion 
DOSERING50 g/ha (én pose rækker til 5 hektar). 
TANKBLANDINGBlandbar med de fleste plantebeskyttelsemidler. 
Jordnær nyhedsbrev banner

Bliv Jordnær - tilmeld dig her

Bliv Jordnær med vores nyhedsbrev – fordi du vil lykkes med et større udbytte

VIXERAN - pust dine afgrøder op

VIXERAN - den naturlige kvælstofkilde

VIXERAN i raps

VIXERAN i raps

Har du rapsmarker og ønsker at optimere din kvælstofstrategi?