
Udbyttekongerne
Vores to konsulenter Mogens og Henrik dyster i ny miniserie
Selvom to marker ligger tæt og ser ens ud, kan der alligevel være stor forskel på dem. Vores helt egen Torben Sørensen er ’vært’ i denne miniserie, hvor Mogens og Henrik skal finde ud af, hvem af dem, der har bedst styr på jord, dyrkningsstrategier, pleje og ikke mindst udbytte. For hvem af dem kommer tættest på at gætte det rigtige udbytte?
Vi kalder miniserien Udbyttekongerne og er en planteavlerudgave af det kendte DR-program, ’Hammerslag’, hvor to eksperter dyster mod hinanden i deres viden. Så hvem ender med titlen som Udbyttekonge? Er det Mogens fra Jylland eller Henrik fra Fyn? Undervejs får vi mere indsigt i hvilke overvejelser, løsningsmetoder og viden, der kan bidrage til et stort udbytte.
Mogens og Henrik skal dyste mod hinanden med deres viden om hybrid vinterbyg og samtidig bliver vi også klogere på Hyvido og sorten. Torben styrer dysten, pointene og bidrager med fakta om marker undervejs.
Miniserien består af tre episoder, hvor Mogens og Henrik kommer igennem forskellige dyster og kan justere deres gæt på det endelige høstudbytte undervejs. Efter høsten afslører vi vinderen.
Så er vi nået til finalen!
Høsten står for døren, og det er tid til at vores to Udbyttekonger Mogens og Henrik gør en sidste status på de to jyske marker. Der er mange faktorer, der spiller ind, inden eksperterne afgiver deres endelige bud på høstudbyttet bl.a. sideskud, vanding og bygfluelarver. Så se med når vi finder ud af hvem der løber med titlen som Udbyttekonge!
Så er vi kommet til andet afsnit i Udbyttekongerne. Henrik vandt vandrepokalen sidst og nu dystes der i vækstregulering og hvor mange aks der står i marken pr kvadratmeter. Se med om Henrik holder fast i pokalen eller om den går til Mogens.
I det første afsnit er vi i Hejnsvig og Børkop i Jylland, hvor to marker er sået med hybrid vinterbyg for første gang. Her skal eksperterne beregne og gætte på, hvornår såningen er sket og hvad udbyttet formegentlig bliver – flere parametre spiller ind såsom jordtype og klima.
Se med i videoen herunder