You are here

Laureate anbefalet af Danish Preferred

Vores maltbyg Laureate blev i 2018, efter flere udbytterige sæsoner, testet og godkendt Danish Preferred, og dermed blåstemplet som maltbyg af den danske malteri- og bryggeribranche. Den er ligeledes godkendt i andre lande, såsom ved det engelske IBD (The Institute of Brewing & Destilling) og Franske CBMO.

Blåstemplingen af Laureate fra det strikse, danske sortsgodkendelsesprogram Danish Preferred, der godkender maltbyg ud fra danske malterier og bryggeriers behov på baggrund af sortskvaliteten, er prikken over i’et efter en lang udviklingsproces.

Derfor slap Laureate gennem nøglehullet

I kommentarerne fra godkendelsesprocessen lagde komiteen fra Danish Preferred særligt vægt på de høje udbytter og de gode agronomiske egenskaber samt det meget tilfredsstillende niveau af enzymerne alpha- og betaamylase, som er uundværlige enzymer ved ølbrygning.

Forsøg viste i godkendelsesprocessen, at kvaliteten af kernerne efter maltning giver den mest optimale brygningsydeevne.

Du kan finde præsentationen af Laureate på Danish Preferred´s eget website her
 

Vidste du?

Laureate både har gode maltegenskaber til ølbrygning, og er en non-GN sort, der egner sig til destillering af whisky.

Vil du vide mere om dyrkning af maltbyg? 

Vores Sales and Field Technician Henrik Ryberg er ekspert i Syngentas sortsprogram. Han står klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er nysgerrig på de mange muligheder ved at dyrke Syngentas sorter.

logo for sorten Laureate

Laureate

Læs mere om vores nyeste vårbygsort

Billeder fra vårbyg Laureate mark

Direkte fra marken

Kom med ud i Laureate marken - se med live

Propino vårbyg sort fra Syngenta

Vårbyg til malt eller foder

Læs mere om vårbyg og vores sorter