You are here

Dagbog fra landmanden

Følg med ud i marken, når tre landmænd fortæller om deres erfaringer med Hyvido hybrid vinterbyg i løbet af hele sæsonen

I serien ”En landmands dagbog” følger vi sammen med Landbrugsavisen tre landmænds dyrkningsstrategi med Hyvido hybrid vinterbyg.

I løbet af sæsonen vil de tre landmænd filme deres hybrid vinterbyg-rejse og vi vil besøge dem og høre deres tanker, strategier og udfordringer ved det. Serien skal give et indblik i hvordan landmænd fra forskellige landsdele arbejder med hybrid vinterbyg.

Så følg med i hybrid vinterbyg rejsen, hvor vi er med hele vejen frem mod høsten og til såningen i efteråret.

Følg med her på siden og på vores Facebook side.

Hyvido hybrid vinterbyg

Hyvido hybrid vinterbyg

Tidlig såning - den nemmeste vej til topudbytte

Mød de tre landmænd herunder

Lars Storm, Allesø, Fyn, svineproduktion, planteavl: 150 ha

Lars Storm er landmand i Allesø på Fyn, hvor han har et sohold med salg af 30 kg grise og et planteavl på 150 hektar inkl. forpagtninger med afgrøderne vinterbyg, vårbyg, raps og hvede. Lars har dyrket hybrid vinterbyg siden efteråret 2014 og valgte Hyvido, da det giver et højt udbytte, er nemt at dyrke og egner sig til at så tidligt. Hybrid vinterbyggen har også præsteret flot i forhold til Lars’ dyrkningsforhold:

”Det har levet op til forventningerne. Første år havde vi 10 tons i vinterbyg og i det tørre år i 2018 havde vi også et pænt udbytte”

fortæller Lars. Den største udfordring med dyrkningen i år har, ifølge Lars, været at komme tidligt ud med gyllen, hvilket i år har været en udfordring på grund af for meget vand.

Derudover er dyrkningen gået lige efter bogen. Lars har netop høstet, men ikke vejet høsten endnu. Lars forventer dog, at de kommer op på de omkring 9 tons, selvom den ene mark har været lidt beskadiget. 

Lars har været landmand siden han var 10 år og haft en interesse for landbruget i 40 år. Det, at afgrøderne står flot, giver Lars en glæde som landmand og han glæder sig meget over arbejdet både i stald og mark, hvor han kan lide at se resultaterne, der kommer ud af det hårde arbejde. 

 

Hybrid vinterbyg sorten Galileoo har igen i år givet højt udbytte hos lars Storm

Lars Storm har dyrket hybrid vinterbyg siden 2014 - "hvorfor lave om på noget der virker", som han siger. Se her hvorfor det virker.

Accepter venligst marketing-cookies for at se denne video.

Jan Skovhøj, Fåborg, Fyn, svineproduktion, planteavl

Jan Skovhøj er landmand i Fåborg, hvor han har et simpelt lille planteavl, hvor han har afgrøderne vinterbyg, vårbyg og raps samt slagtesvin. Jan har dyrket hybrid vinterbyg i tre år og ser mange fordele ved at have det:

”Mine erfaringer med hybrid vinterbyg er, at det giver et højt udbytte og det er simpelt at dyrke. Derudover giver det mig muligheden for at lave det jeg er godt til, da det ikke bliver så stort – nemlig at passe mine marker og dyrke mit landbrug. Hvis høsten bliver for stor, så skal jeg jo have andre til at lave det”

fortæller Jan. 

Jans forventninger til høsten i år er høje.

Mød Jan Skovhøj og hør hvorfor han igen i år vælger hybrid vinterbyg

Jan har i år haft det bedste udbytte nogensinde, og han er ikke tvivl om, at han igen i år vælger hybrid vinterbyg. Hør hvorfor her

Accepter venligst marketing-cookies for at se denne video.

Bo Ritterbusch, Veddum, Østhimmerland, svineproduktion, planteavl: 130 ha

Bo Ritterbusch er svineproducent i Veddum i Østhimmerland, hvor han udover svineproduktionen har et planteavl på 130 hektar. Bo har dyrket hybrid vinterbyg gennem adskillige sæsoner, og det er nu fjerde/femte sæson han kører på. Bo er rigtig glad for styrkerne ved Hyvido og fik det anbefalet af Mogens Mogensen, som er vores Sales and Field Technician. Mogens har tidligere været planteavlskonsulent, så Bo lyttede til Mogens råd og anbefalinger, og tænkte derfor: ”Det må vi da prøve”.

Hybrid Vinterbyggen har også levet op til Bo´s forventninger. Det er en smule dyre i udsæd, men giver et større udbytte end traditionel vinterbyg

Dog har vejret i år været en udfordring for Bo grundet det omskiftelig vejr, som bevirkede såbedet ikke var godt at så i og derfor gjorde svært allerede fra start af.  Derfor har Bo heller ikke de store forventninger til høsten i år:

”Året har været vådt, hvilket betyder at vi næsten ingen gødning har kunnet give. Da det endelig blev tørt nok, blev det alt for tørt. Vinterbyggen har derfor stået og manglet næring fra starten”.

Bo forventer dog stadig, at det bliver en middel høst på trods af vejret. Tidligere havde hans forventninger været, at hans stykke jord ville give et udbytte på 8 tons, men hvis han bare får 7 tons nu, er han tilfreds, selvom det er 10-15% under hvad han havde håbet på.

Hos Bo Ritterbusch giver hybrid vinterbyg ro i maven

"Når vi kommer til foråret står afgrøden der stadig, og man er sikker på, at der bliver et avl". Hør mere om hvorfor Bo på femte sæson dyrker hybrid vinterbyg her

Billede af udsædsberegner fra forskellige devices - tablet, mobil og laptop

Udsædsberegner

Beregn den korrekte mængde udsæd du skal så i forhold til din lokalitet og dato

Facebook logo

Følg med på Facebook

Følg de tre landmænds hverdag med Hyvido hybrid vinterbyg på vores Facebook side

Hyvido hybrid vinterbyg

Hyvido hybrid vinterbyg

Tidlig såning - den nemmeste vej til topudbytte

Bæredygtigt landbrug

Bæredygtighed i landbruget

Vi arbejder målrettet for at skabe bæredygtighed i landbruget

Vores Hyvido hybrid vinterbyg sorter - klik på sorten du vil læse mere om

SY Kingston vinterbyg logo

SY Kingston - NYHED

Stærk sort, som ligger blandt de 3 højest ydende i landforsøgene 2020

SY Kingsbarn logo

SY Kingsbarn

Vælg SY Kingsbarn for god kernekvalitet med høj HL-vægt og høje udbytte

SY Galileoo logo

SY Galileoo

Topsort i landsforsøg med god buskningsevne, bredt såvindue og flotte kerner

Hyvido Jettoo logo

Jettoo

Sikkert topudbytte med Jettoo - i top 2 i Landsforsøg siden 2017

Hyvido vinterbyg sorten Toreroo

Toreroo

Sund sort med flot buskning og højt proteinindhold