You are here

Om Floripro

Småplanter, stiklinger og frø – vores speciale! 

Syngenta producerer årligt cirka 500 millioner stiklinger. Planterne bliver rodet i egen produktionsfacialitet i Holland.

 

Produktion globalt


Syngenta producerer årligt cirka 500 millioner stiklinger, 5 millioner gram frø og en milliard småplanter fra både frø og stiklinger. At producere og distribuere denne volume er utroligt arbejdskrævende. Derfor er 2 ud af 3 medarbejdere i Syngentas blomsterfrøs-division, beskæftiget i supply chain.

Vores mål er, at levere god kvalitet, i den aftalte mængde, til aftalt tid.

Vi producerer vores stiklinger i Kenya, Etiopien og Guatamala. Rodning og såning af planter til det danske marked sker hovedsaligt i De Lier, Holland.

Xtray og Jiffy


Xtray er en unik kasse til levering af stiklinge og frøformerede småplanter. Xtray er nøglen til både god kvalitet og effektivitet for den professionelle gartner. Xtray er velegnet til planterobotter.
Pelargonie og julestjerner rodes og leveres i Jiffy.

Forædling og produktudvikling


Mere end 100 års professionelt forædlingsarbejde, har resulteret i markedets bedste sorter. Vores forædlingsarbejde har som mål, at udvikle sunde og sygdomsresistente sorter, med lang holdbarhed. Yderligere mål er: intensive blomsterfarver, samt planter som er naturligt kompakte.

Syngenta har forskning og udvikling af blomster i:

  •         Enkhuizen, Holland
  •         Gilroy, Californien USA  
  •         Alva, Florida, USA

 

Forsøgsmarker findes i forbindelse med disse lokaliteter, samt i Vero Beach (Florida, USA).

Alle sorter testes i fire forskellige klimazoner: Indlandsklima, kystklima, samt subtropisk tørt og subtropisk vådt klima. Dette gøres for at bedømme sorternes anvendelighed på forskellige markeder, og for at få et dybere kendskab til produkternes egenskaber. Rådgivning til professionelle gartnere er for os vigtigt, og en naturlig forlængelse af vores salgsarbejde.

Historie


I december 2009 besluttede Syngenta at adskille sin en gros virksomhed fra sin distribution aktiviteter i Europa, Afrika og Mellemøsten.
Selvom FloriPro Services kan synes at være et ungt firma, har vi vores rødder i over 140 års blomster historie. Det startede i midten af 1800-tallet med en hollandsk iværksætter opkaldt Groot, hvis efterkommere grundlagde Sluis & Groot i 1867. Vi er stolte af denne arv og af de mange milepæle, som for eksempel X-Tray, vi har passeret på vejen til vores førende position i dag.

FloriPro Services tilbyder professionelle blomsterproducenter tjenesteydelser og en bred vifte af produkter fra forskellige leverandører, herunder Syngenta Flowers. Vi fokuserer vores aktiviteter, primært på at levere høj kvalitet af frø, stiklinger og småplanter.

FloriPro Services er en del af Syngenta, en global leder i agroindustrien, forpligtet til udvikling af bæredygtigt landbrug gennem innovativ forskning og teknologi.

1867 Sluis en Groot (S&G) grundlægges i Andijk, Holland
1958 Gerhard Fischer grundlægger Fischer GmbH i Hillscheid, Tyskland
1962 Glenn Goldsmith grundlægger Goldsmith Seeds Inc. i Gilroy, Californien USA
1967 Glenn Goldsmith afholdt den første "Pack Trial" i Gilroy.
1980 Sandoz erhvervede Zaadunie gruppen. Sluis & Groot (S&G) var en af de fremtrædende markedsføringsselskaber under Zaadunie.
1996 Sandoz og Ciba fusioneres til Novartis.
2000 Novartis og AstraZeneca fusionerede deres agro forretning og danner Syngenta, den første globale virksomhed, der udelukkende fokuserer på agroindustrien.
2004 Goldsmith Seeds Inc. giver licens rettighed til Fischer, for vegetativ formeret genetik, for en 10-årig periode.
2005 Syngenta grundlægger Young Plant Distribution De Lier, Holland.
2007 Syngenta erhvervede Fischer, den førende producent af Pelargonium og ledende i julestjerne og Impatiens NG forædling.
2008 Syngenta erhvervede Goldsmith Seeds Inc., en førende amerikansk forælder.
  Syngenta erhvervede Yoder potte og have Chrysanthemum og Asters produktlinjer.
2009 Adskillelse af distribution og en gros salgsaktiviteter i Syngenta.
  Etablering af FloriPro Services, den nye salgsorganisation af Syngenta Flowers