Nye samarbejdspartnere i easyconnect

Pressemeddelelse
logo_bar_easyconnect

I overensstemmelse med CropLife Europes forpligtelse til at gøre lukkede påfyldningssystemer (CTS – closed transfer systems) universelt tilgængelige, melder stadig flere producenter af plantebeskyttelsesmidler til landbruget sig til samarbejdet om easyconnect CTS. I juni 2021 tilsluttede Belchim Crop Protection, FMC Corporation og Rovensa Group sig til samarbejdet mellem ADAMA, BASF, Certis Europe, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta om at udbrede easyconnect på det europæiske marked.

"Det glæder os, at Belchim, FMC og Rovensa bliver en del af samarbejdet om at sikre landmænd en innovativ løsning til at fylde deres sprøjtetanke hurtigere og nemmere med øget sikkerhed for miljøet og dem selv," siger Louise Brinkworth, forvaltningsleder i EMEA for Corteva Agriscience og formand for styringskomitéen for easyconnect CTS-arbejdsgruppen. "Nu er vi oppe på i alt ni førende landbrugsproducenter, der kan tilbyde landmænd et endnu bredere udvalg af produkter, der er kompatible med easyconnect."

Easyconnect-systemet er udviklet til flydende plantebeskyttelsesmidler og består af to komponenter: et unikt skruelåg, der på forhånd er monteret på dunkene, og en tilkobling, der tilsammen udgør det lukkede påfyldningssystem.

"Belchim er meget glad for at tilslutte sig sit søsterselskab Certis og andre førende i branchen i easyconnect-arbejdsgruppen," siger Peter Lieckens, direktør for Supplier Relationship and Supply Chain Management hos Belchim. "Vi ønsker at støtte den videre udvikling og udrulning af easyconnect, hvilket vil kunne tilbyde landmændene en praktisk løsning, der beskytter miljøet og øger sikkerheden for operatørerne."

"Sikkerhed er en af FMC’s kerneværdier. Vi er glade for at samarbejde med andre store virksomheder i plantebeskyttelsesbranchen om at fortsætte udviklingen af easyconnect og bidrage til at forbedre sikkerheden i landmændenes arbejde," siger Sebastià Pons, EMEA President i FMC Corporation.   
"easyconnect CTS ligger i direkte forlængelse af vores ønske om at hjælpe landmænd med at håndtere plantebeskyttelsesmidler mere sikkert, både hvad angår sundhed og miljø. Vi bakker op om det europæiske Green Deal-projekt, og vi ønsker at være en aktiv medspiller, der bidrager til at nå de fastsatte mål. Vi tilslutter os en imponerende gruppe af ledere i landbrugsbranchen, og sammen vil vi bidrage til at hjælpe landbruget med at nå nye niveauer inden for sundheds- og sikkerhedsstandarder", siger Eric van Innis, CEO for Rovensa Group.

Den første lancering forventes at blive gennemført i Danmark og Holland i 2022, efterfulgt af Frankrig, Tyskland og Storbritannien i 2023. Derefter vil produktet sandsynligvis blive lanceret i flere andre lande.

easyconnect er udviklet af BASF i samarbejde med tredjepartsproducenter af udstyr og er siden 2015 blevet grundigt testet på landbrug i hele Europa. På baggrund af landmændenes tilbagemeldinger er systemet løbende blevet optimeret med hensyn til håndtering og hastighed, hvilket gør påfyldningen hurtigere end ved brug af den almindeligt anvendte induktionsbeholder. 

easyconnect er en åben teknologi og er tilgængelig for enhver interesseret aktør i landbrugssektoren. Andre aktører i den agrokemiske sektor, udstyrsproducenter eller andre interesserede parter, der ønsker at deltage i lanceringen af easyconnect, opfordres til at kontakte en af medlemsvirksomhederne. 

Du kan finde flere oplysninger på vores websted www.easyconnect.tech.

Bliv klogere på easyconnect her


Om easyconnect og easyconnect-arbejdsgruppen
easyconnect er et lukket påfyldningssystem (CTS) til flydende plantebeskyttelsesmidler, der består af to komponenter: et unikt skruelåg, der på forhånd er monteret på dunkene, og et koblingsled. Det gør det hurtigere, nemmere og mere sikkert at fylde sprøjtetanke end med konventionelle metoder. easyconnect er udviklet af BASF i samarbejde med tredjepartsproducenter af udstyr og er tilgængeligt for alle interesserede aktører på markedet. 
easyconnect-arbejdsgruppen består af en gruppe interesserede virksomheder, som er i gang med at afprøve easyconnect i udvalgte lande. I juni 2021 talte virksomhederne ADAMABASFBelchim Crop ProtectionCertis EuropeCorteva AgriscienceFMC CorporationNufarmRovensa Group og Syngenta.

Om Belchim Crop Protection 
Siden Belchim Crop Protection så dagens lys i Belgien i 1987 til dens nuværende position som en vigtig europæisk og nordamerikansk aktør inden for plantebeskyttelsesindustrien har virksomheden haft bemærkelsesværdig vækst og en målsætning om at forsyne landmænd med innovative produkter og den bedste rådgivning om deres anvendelse. Belchim Crop Protection har strategiske partnerskaber med japanske innovatorer, herunder Mitsui AgriSciences, ISK Biosciences og Mitsui Chemicals Agro (som også er aktionærer i selskabet), med henblik på distribution og udvikling af innovative plantebeskyttelsesprodukter. Alliancen har ført til en specialiseret portefølje, der er blevet suppleret af udviklingen af egne patenterede komponenter. 

Om FMC Corporation
FMC Corporation er en virksomhed inden for landbrugsvidenskab, som leverer innovative løsninger til landbrug verden over. Den har en solid produktportefølje, der er resultatet af en markedsdrevet forsknings- og udviklingspipeline inden for plantebeskyttelse, plantesundhed samt professionel skadedyrsbekæmpelse og græspleje. Denne stærke kombination af avancerede teknologier omfatter førende insektbekæmpelsesmidler baseret på de aktive ingredienser Rynaxypyr® og Cyazypyr®, de varemærkebeskyttede ukrudtsmidler Authority®, Boral®, Centium®, Command® og Gamit®, de varemærkebeskyttede sprøjtemidler Talstar® og Hero® samt flutriafolbaserede svampemidler. FMC's portefølje omfatter også biologiske midler som nematiciderne Quartzo® og Presence®. FMC Corporation beskæftiger ca. 6.400 medarbejdere rundt om i verden. Du kan læse mere på www.fmcagro.dk.
FMC, FMC’s logo, Rynaxypyr, Cyazypyr, Authority, Boral, Centium, Command, Gamit, Talstar, Hero, Arc, Accudo, Quartzo og Presence er varemærker ejet af FMC Corporation eller en dattervirksomhed heraf. Læs og følg altid alle vejledninger, restriktioner og advarsler på produktetiketten før brug. Produkter nævnt her er muligvis ikke godkendt til salg eller anvendelse i alle lande eller jurisdiktioner. Sprøjtemidlet Hero® sælges med brugsbegrænsning i USA.

Om Rovensa Group
Rovensa Group er en global leder inden for bæredygtige løsninger til landbruget, herunder bioernæring, biokontrol og plantebeskyttelsesløsninger, der hjælper landmænd med at producere sikre, sunde og næringsrige fødevarer. Vi har 1.700 medarbejdere fordelt over 30 lande, der understøtter vores mission om at brødføde planeten og dagligt bestræber sig på at gå forrest i omstillingen af fødevareproduktionssystemet gennem en balanceret landbrugsproduktion, der har fokus på at bevare og forbedre jordens sundhed, miljøets sundhed og menneskers sundhed. Rovensa sælger landbrugsløsninger i 90 lande og har en supplerende portefølje med miljøvenlige og innovative løsninger til plantesundhed og -pleje. Alle, lige fra vores 20 F&U-forsøgscentre og laboratorier over hele verden til flere end 800 agronomer i marken, arbejder vi tæt sammen med landmænd for at hjælpe dem med at opnå mere med færre ressourcer. Rovensa anerkender det ansvar, vi har, i forhold til at bruge vores viden og erfaring til at fremme udviklingen inden for bæredygtigt landbrug og dermed bidrage til at stoppe sult i verden. Koncernens portefølje inkluderer en af vinderne af European Business Awards for the Environment (EBAE) for 2020-2021, som uddeles af Europa-Kommissionen. Du kan få flere oplysninger på www.rovensa.com.