Danmark

You are here

Udbyttekongerne - Vores to eksperter dyster i vinterbyg

Nyhed - Udsæd
02.06.2022

Udbyttekongerne dyster i vinterbyg

I miniserien Udbyttekongerne dyster vores to eksperter mod hinanden i deres viden om hybrid vinterbyg og jordtyper, udsædsberegning og udbytte. Det er det rene guf for planteavlere. 

Så hvem ender med titlen som Udbyttekonge? Er det Mogens fra Jylland eller Henrik fra Fyn? Følg med i miniserien i selskab med de to underholdende eksperters og deres overvejelser, løsningsmetoder og store viden. 

Miniserien fokuserer på Hyvido hybrid vinterbyg, da mange landmænd i praksis oplever en lang række store fordele i forhold til konventionelle vinterbyg sorter. Den er udviklet til tidlig såning og giver et stabilt, højt udbytte og har en større robusthed på grund af dens gode buskningsevne, som lukker eventuelle huller fra såningen og lukker af for ukrudt.

Miniserien Udbyttekongerne består af tre episoder, hvor de to eksperter kommer igennem forskellige dyster og kan justere deres gæt på det endelige høstudbytte undervejs. Efter høsten afslører vi vinderen.

Her i den nyeste episode af Udbyttekongerne får plantekonsulenterne Mogens og Henrik testet deres viden om bl.a. vækstregulering. Men en ting er viden, en anden er naturens gang. For selvom to marker har samme afgrøde og umiddelbart ser ens ud, kan vejret spænde ben for eksperternes gæt.

Se episoden her og følg Syngenta Danmark på Youtube, så er du først til at få besked, når næste afsnit er ude.

Udbyttekongerne logo

Udbyttekongerne - en duel i vinterbyg

Hvem har styr jord, dyrkningsstrategier, pleje og ikke mindst udbytte i vinterbyggen...

Billede af udsædsberegner fra forskellige devices - tablet, mobil og laptop

Udsædsberegner

Beregn den korrekte mængde udsæd du skal så i forhold til din lokalitet og dato

Hyvido hybrid vinterbyg

Hyvido hybrid vinterbyg

Tidlig såning - den nemmeste vej til topudbytte

BYDV Assist hjælper dig med at optimere planlægningen af plantebeskyttelse mod havrerødsot og lus gennem lokale vejrdata.

BYDV Assist – din app mod havrerødsot

BYDV Assist hjælper dig med at optimere planlægningen af plantebeskyttelse mod lus