Ny majssort er nem at dyrke og god at fodre med

Nyhed - Udsæd
Majs mark

I sidste ende er det kvaliteten af grovfoderet, der betyder noget, når du som kvægavler dyrker majs på marken. Det er derfor afgørende, at du ikke udelukkende stirrer dig blind på udbyttetal, men derimod kigger på de parametre, der betyder noget for næste års foder – nemlig foderkvaliteten. 

Vores nye topsort SY Larson er et oplagt valg til avlere, der gerne vil opnå stabilt høje udbytter, der også præsterer godt i stalden. Sorten har særdeles gode fodringsmæssige kvaliteter, hvor den udmærker sig ved høj cellevægsfordøjelighed og højt energiindhold pr. kg. tørstof. Dertil har sorten en god balance mellem stivelsesindholdet og energiudbyttet og en god helplantefordøjelighed. Det gør SY Larson til et rigtig godt valg i forhold til dens tidlighed, hvis man sigter efter majsensilage af høj kvalitet.

Dyrkningssikkerhed giver ro til at fokusere

Når du skal vælge sorter til årets markplan, skal sorten give ro og vished om, at din investering kommer sikkert i hus. Med de senere års ustabile vejrforhold i både forår og efterår, bliver dyrkningssikkerhed i sorterne vigtigere og vigtigere.

En af de bedste våben mod ustabile sæsoner, er tidlighed – den valgte sort skal blive færdig i tide uanset årets vejr, så du kan høste den uden at skulle bekymre dig om høstbesvær eller for lave tørstofprocenter. 

SY Larson er som standard bejdset med Redigo M og Vibrance, der booster majsens rodnet og sikrer effekt under lang fremspiring, så afgrøden kan komme godt fra start i foråret. Koritbejdse mod fugle kan tilvælges. Jo før og jo hurtigere planten kommer op og begynder at arbejde med sideskud, blade, stængler samt får dannet kolber, desto bedre er grundlaget for, at udbyttet og kvaliteten af dit grovfoder er godt. Begge midler er med til at sikre afgrøden og øge dyrkningssikkerheden samt give planten et boost. 

God økonomi pr. årsko

Det er kombinationen af SY Larsons dyrkningsmæssige egenskaber og den høje fodringskvalitet, der gør sorten særdeles attraktiv for de fleste danske mælkeproducenter. Sorten rammer et godt snit, ved at levere fodermæssig kvalitet på højde med senere sorter, uden at du skal bekymre dig for, om høsten kommer i hus. Sortens foderkvalitet og udbytte giver tilsammen en god økonomi pr. årsko – hvilket viser sig på sortvalgmajs.dk, hvor SY Larson er i top 5.