Hyvido vinterbyg hybrider skal passes godt | Syngenta

You are here

Share page with AddThis

Hyvido vinterbyg hybrider skal passes godt

Nyhed - Udsæd
01.04.2015

Effektiv behandling med Amistar beskytter Syngentas nye vinterbyg hybrid SY Leoo mod sygdomsangreb og sikrer maksimalt udbytte

HYVIDO hybrider er 6-radet foder-vinterbyg med store kerner, på størrelse med de bedste 2-radede linie-sorter. Vinterbyg hybriderne  har alle forældrenes bedste egenskaber og lidt til. Disse egenskaber sikrer høje udbytter og modstandsdygtige planter.  HYVIDO bygsorterne skal passes godt, og det er vigtigt at behandle med svampemidler i løbet af strækningen for at beskytte bedst muligt mod tidlige sygdomsangreb.
 
Omkring skridning vil det være fornuftigt at følge op med sidste svampesprøjtning, der beskytter SY Leoo resten af sæsonen og sikrer optimale betingelser for kerneindlejring og udbytte.
 
I perioder med lunt vejr angribes SY Leoo især af bygrust, der er den mest udbyttereducerende sygdom i byg. Tidlige angreb er de mest skadelige, og bygrust bør kontrolleres forebyggende.
 
”Sprøjtninger mod bygrust vil også kontrollere andre relevante sygdomme i byg”, siger produktkonsulent Martin Clausen.
 
Amistar har fremragende effekt på bygrust, og giver god beskyttelse og langtidseffekt i planterne. For at sikre den bredeste effekt kan Amistar blandes med Zenit, Proline, Prosaro eller Folicur. Denne sidste svampesprøjtning i byg udføres omkring skridning.
 
”En effektiv strategi mod svampeangreb gennem hele sæsonen, beskytter bedst SY Leoos store udbyttepotentiale”, siger Martin Clausen.
 
Har du spørgsmål til HYVIDO, svampesprøjtning – kontakt:
 
Martin Clausen,
Mobil: 24 47 84 02
[email protected]