Hyvido vinterbyg hybrider kan også angribes af bladlus | Syngenta

You are here

Share page with AddThis

Hyvido vinterbyg hybrider kan også angribes af bladlus

Nyhed - Udsæd
01.04.2015

I juni ses ofte de første angreb af lus i korn, men ved sprøjtning med Pirimor opnås en effektiv og skånsom bekæmpelse.

HYVIDO™ er 6-radede foder-vinterbyg hybrider med store kerner, på størrelse med de bedste 2-radede linie-sorter. Vinterbyg hybriderne har alle forældrenes bedste egenskaber og lidt til, hvilket sikrer  høje udbytter og modstandsdygtige planter.
Men vinterbyg angribes også af bladlus, der formerer sig hurtigt i varme og tørre år.
 
Bladlus i byg findes ofte i bunden af afgrøden, hvor de kan være svære at ramme direkte med skadedyrsmidler. Men Pirimor, der er et specialmiddel til bekæmpelse af bladlus, udmærker sig ved  at bekæmpe lusene i bunden af afgrøden ved hjælp af sin gode dampeffekt.
 
”Samtidig beskytter Pirimor bladlusenes naturlige fjender som mariehøns, snyltehvepse og løbebiller, og de hjælper efterfølgende med at kontrollere eventuelle senere angreb. Pirimor gør det grove arbejde, hvorefter naturen finjusterer”, siger produktkonsulent Martin Clausen.
 
Omkring skridning er skadetærsklen for bladlus ca. 50 procent angrebne strå, og findes der samtidig angreb af kornbladbillens larve, kan det være aktuelt at bekæmpe med et pyrethroid som Karate.
 
”Karate og Pirimor kan med fordel blandes, hvilket giver den bedste effekt overfor lus og andre skadedyr i afgrøderne ”, siger Martin Clausen.