Førende virksomheder i landbrugssektoren går sammen om ny teknologi

Pressemeddelelse
compressed

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren går sammen om at indføre et lukket påfyldningssystem for sprøjtemidler, der reducerer landmandens eksponering for produktet og hindrer utilsigtet spild

København, den 10. oktober 2019 – De fem førende virksomheder ADAMA, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta går sammen om at forbedre håndteringen af sprøjtemidler for landmænd i Europa. Virksomhederne lancerer nu hver især det lukkede påfyldningssystem CTS (Close Transfer System) ”easyconnect” i udvalgte lande til fordel for øget sikkerhed for landmanden og for miljøet.

Easyconnect-systemet er en teknologi, som består af to komponenter: et unikt skruelåg - monteret på dunkene - og en tilkobling, der tilsammen udgør det lukkede påfyldningssystem. I 2021/2022 vil et bredt udvalg af dunke til sprøjtemidler i Danmark, Tyskland, Frankrig, Holland og Storbritannien være udstyret med de standardiserede formonterede skruelåg (IS 63 industristandard), hvorefter flere lande vil følge efter.

”Et CTS, såsom easyconnect, gør det muligt både at overføre sprøjtemidler direkte fra deres originale beholdere til sprøjtetanken og til nøjagtigt at afmåle mængden af det kemiske stof, der overføres. Dette reducerer landmændenes eller sprøjteførernes eksponering og miljørisici ved stænk eller spild væsentligt,” forklarer Livio Tedeschi, Senior Vice President Agricultural Solutions EMEA/CIS, BASF SE.  

Xavier Leprince, Head of Business Sustainability EAME, Syngenta tilføjer: ”Indførelsen af CTS på en lang række produkter vil have reelle fordele for miljøet ved markant at reducere risikoen for spild under håndtering af produkterne. Yderligere fordele ses i det integrerede skyllesystem, der gør det lettere at rengøre og skylle emballagen.” 

Louise Brinkworth, Product Stewardship Manager North Europe, Corteva Agriscience understreger, hvordan CTS kan være med til at effektivisere uden at gå på kompromis med sikkerheden: ”I dag er der stor interesse for effektivitet i landbruget. For at maksimere tiden, der bruges i marken på gode sprøjtedage, ønsker sprøjteførerer at reducere deres påfyldningstid uden at mindske sikkerheden. Et lukket påfyldningssystem som easyconnect, kan hjælpe med at optimere dette. Vi er overbeviste om, at landmændene kan se fordelene ved det.”

Bertrand Lombard, Vice President, ADAMA South Europe, tilføjer: ”Det er en betydelig fordel for landmanden, at CTS er så nemt at bruge. Easyconnect-teknologien reducerer løft af dunke og minimerer dermed håndteringen af produkterne.” 

”Vi ser frem til lanceringen af easyconnect-systemet, og at fem af de største industriaktører nu tager et vigtigt skridt ved uafhængigt at teste easyconnect-systemet mere udbredt,” siger Karina von Detten, Head of Portfolio Solutions EuMEA, Nufarm. 

Easyconnect er udviklet af BASF i samarbejde med tredjepartsproducenter af udstyr og er blevet testet på landbrug i udvalgte lande, herunder Danmark, siden 2015. Baseret på landmændenes feedback er systemet blevet forbedret løbende, hvilket har øget hastigheden af påfyldning sammenlignet med den almindeligt anvendte beholder. 

Yderligere aktører i branchen eller andre parter, der er interesseret i at deltage i lanceringen af easyconnect i de ovennævnte lande, er velkomne til at kontakte en af de fem virksomheder for at få flere oplysninger. 

Contact ADAMA

Efrat Dayan 
Head of Corporate Communication
[email protected]
+972 52 7310029

Contact BASF

Stephanie Reiss 
External Communications Manager
[email protected]
+49 621 60 29843

Contact Corteva

József Máté
Communications Leader, Europe
[email protected]
+41 22 775 3670

Contact Nufarm

Christian Haschka
Communications Manager EuMEA
[email protected]  
+49 152 29 40 58 71

Contact Syngenta 

Carina Skovmøller
Head of Business Sustainability, Public Affairs & Press Nordics
[email protected]
+45 61557021

Om ADAMA

ADAMA Ltd. er et af verdens førende plantebeskyttelsesfirmaer. Vi stræber efter at skabe enkelhed i landbruget - at tilbyde landmænd effektive produkter og tjenester, der forenkler deres indsats og hjælper dem med at vokse deres forretning. Med en af de mest omfattende og diversificerede porteføljer af differentierede kvalitetsprodukter, når vores mere end 7.000 ansatte landmænd i over 100 lande, hvilket giver dem løsninger til bekæmpelse af ukrudt, insekter og sygdomme og forbedrer derved deres udbytte. For mere information, besøg os på www.ADAMA.com og følg os på Twitter® på @ADAMAAgri.

Om BASFs Agricultural Solutions division

Med en hastigt voksende befolkning er verden i stigende grad afhængig af vores evne til at udvikle og opretholde et bæredygtigt landbrug og et sundt miljø. I samarbejde med landmænd, fagfolk inden for landbruget, eksperter i plantebeskyttelse og mange andre, er det BASFs opgave at gøre dette arbejde muligt. I kraft af dette samarbejde kan BASF opretholde en aktiv forsknings og udviklings pipeline, med en innovativ portefølje af sorter, kemiske og biologiske plantebeskyttelses produkter, planteernæring, sundhed og bekæmpelse af skadegører samt digitale hjælpemidler. Med eksperter i laboratoriet, marken, kontorerne og produktionen, forener vi innovative løsninger til produkter og løsninger, der fungerer i praksis – for landmænd, i samfundet og miljøet. I 2018 omsatte BASFs afdeling for Agricultural Solutions, for 6.2 milliarder euro. Få flere oplysninger ved at besøge siden www.agriculture.basf.com eller på de sociale medier.

Om Corteva Agriscience

Corteva Agriscience er et globalt børsnoteret selskab, som er 100 % fokuseret på landbrug. Virksomheden tilbyder landmænd i hele verden de mest komplette løsninger i branchen – herunder et varieret produktmix inden for frø og planteværn samt digitale løsninger, der har til formål at maksimere produktiviteten og forbedre udbyttet og lønsomheden for den enkelte landmand. Virksomheden producerer og markedsfører nogle af de mest anerkendte varemærker i branchen og har et sortiment bestående af førende produkter og den nyeste teknologi. Med det udgangspunkt forpligter virksomheden sig til at arbejde sammen med interessenter i hele fødevarekæden, og lever samtidig op til løftet om at gøre livet bedre for de mennesker, som producerer og konsumerer fødevarer – og garanterer på den måde udviklingen for kommende generationer. Corteva Agriscience blev børsnoteret som selskab den 1. juni 2019 og udgjorde tidligere DowDuPonts Agriculture Division. Se mere på www.corteva.com. Følg Corteva Agriscience på Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter og YouTube. 

Om Nufarm

Nufarm Limited er en af verdens førende virksomheder inden for afgrødebeskyttelse og frøspecialistvirksomheder. Vi fremstiller produkter, der skal hjælpe landmænd med at beskytte deres afgrøder mod skader forårsaget af ukrudt, skadedyr og sygdom. Nufarm har produktionsanlæg og markedsføringsafdelinger baseret i Europa, Australien, New Zealand, Asien samt Nord-, Syd- og Centralamerika og har mere end 3.100 medarbejdere, som alle yder et vigtigt bidrag til virksomhedens ry for kvalitetsprodukter, innovation og førsteklasses markedsføring og teknisk support. Nufarm er noteret på den australske børs (symbol NUF), og virksomhedens hovedkvarter ligger i Laverton ved Melbourne.

Om Syngenta 

Syngenta er en af verdens førende landbrugsvirksomheder med 28.000 medarbejdere i over 90 lande. Vi sælger plantebeskyttelsesprodukter og frø til forhandlere inden for landbruget. Vi tilbyder en bred vifte af produkter til landbrug, gartneri, frugt- og bærdyrkning samt skovbrug, som bekæmper svampesygdomme, ukrudt og skadedyr. I Syngenta gør vi hvad vi kan for at hjælpe verdens landmænd med at producere mere ud fra færre ressourcer - hvilket vil sige større effektivitet uden at det bliver på bekostning af miljøet. Det er ud fra denne filosofi, at Syngenta udvikler sine produkter. Læs mere om Syngenta www.syngenta.dkwww.syngenta.com

 

easyconnect_company_logos