Danmark

You are here

”Danish Preferred” godkender Laureate

Nyhed - Udsæd
09.11.2018
Billede af Laureate vårbyg

Danish Preferred har godkendt maltkornsorten Laureate. Som en få sorter er Laureate desuden godkendt til whiskyproduktion (malt distilling).

Gode dyrkningsegenskaber

Laureate udmærker sig ved et stabilt og højt udbytteniveau i samtlige forsøgsår 2014-2018.  Sorten har en god sortering med forholdsvis lille tendens til afskalning af kerner i forhold til andre sorter på markedet samt høj resistens mod de alvorligste sygdomme i vårbyg. Som en af meget få vårbygsorter er Laureate derudover godkendt til både øl- og whiskyproduktion. 

Laureate er klar til at overtage tronen

Danish Preferred er et dansk program for godkendelse af maltbyg sorter. Sorterne skal bestå på lang række parametre for at blive endelig godkendt som maltbyg. Komitéen består af repræsentanter fra både forædlere, udsæds, malt- og bryggeri industrien. 

”Vi er utroligt glade for denne godkendelse fra ”Danish Preferred””, siger salgsansvarlig Carsten Lundsteen fra Syngenta og fortsætter: ”Vi har i Syngenta siden 1990´erne konstant haft maltbyg sorter på det danske marked. Syngenta sorterne Optic, Tipple, Propino og Quench er alle kendetegnet ved høje udbytter, kombineret med gode maltning- og dyrkningsegenskaber. Nu er Laureate klar til at tage over. ”

”I Syngenta er vi stolte over at forædle en ny vårbyg topsort til danske landmænd. Laureate er allerede velkendt i mange europæiske lande samt testet og anerkendt i flere danske og udenlandske malterier” slutter Carsten Lundsteen.

Laureate sælges og markedsføres til kommende sæson i Danmark igennem DLG og Sejet.

Kontakt: Carsten Lundsteen, mobiltelefon 20468577 eller på mail [email protected], hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere informationer omkring Laureate

 

FAKTA: 

- Laureate kom i november 2018 på den danske maltbyg liste” Danish Preferred” 

- Sorten udmærker sig ved at være højest ydende sort i Danmark i perioden 2014 – 18 (www.sortinfo.dk)

- Laureate har en god buskningsevne, kombineret med en fin sygdomsprofil, samt en en god sortering

- Laureate har en høj andel af fuldkorn (> 2,5 mm) og er også godkendt til whisky destillering af det engelske IBD-institut

- Se sortspræsentation her